<body> Debata - Lorraine Jasmyn - Blog.hr <body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>
  • Da/Ne

      ožujak, 2008 >
    P U S Č P S N
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31            


    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv



  • Pahuljice snijega

    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us
    Lorraine Jasmyn Livesey

    Image Hosted by ImageShack.us
    Idelle Blair
    Prijateljica

    Image Hosted by ImageShack.us
    Tiffany Schwartz
    poslovna suradnica

    Image Hosted by ImageShack.us
    Joanna Clayton
    uvijek u problemima

    Image Hosted by ImageShack.us
    Annette Chandler
    naporna

    Image Hosted by ImageShack.us
    Philip Chadwick
    frajer

    Image Hosted by ImageShack.us
    Justin Prescott
    na ratnoj nozi

    Image Hosted by ImageShack.us
    Nicholas Salter
    šarmer

    52
    Amber Anderson
    sportašica

    rachel.
    Beverly Prince
    problematična

    Kirsten
    Fanny Owen
    vesela

    Mischa Barton
    Nicole Camero
    balerina


    Lucy Kendall
    lažljivica

    Image Hosted by ImageShack.us
    Pauline Venner
    omiljena među dečkima



    Autorsko pravo

    Vidim da mnogi imaju zabrane što se tiče kopiranja pa sam i ja htjela napisati svoju. A glasi:

    Slobodno kopirajte! Do iznemoglosti!

    Kopiraju samo oni koji nemaju svoje ideje, inspiracije i mašte i takvih ljudi mi je žao. Uostalom, ako me netko kopira, to je zapravo kompliment jer ta osoba time pokazuje da je moja priča dovoljno dobra za kopiranje. :D


    CREDITS

    Design: Lucija [d]
    Photo: deviantart


    utorak, 25.03.2008.
    Debata

    25. siječnja 10:20

    Uopće se ne čudim što sam počela pisati dnevnik baš za vrijeme debate. To je najdosadniji sat koji može postojati. Profesor Stonehenge (zapravo se zove John Stewenson, pogodite iz kojeg ga razloga zovemo Stonehenge) misli da je korisno ako stalno debatiramo o istim stvarima. E pa reći ću vam nešto – nije.

    Ali je zato sat debate sat pod kojim možete napisati sve zadaće, naučiti za test, nalakirati nokte, počupati obrve (iako to baš nije prihvatljivo, mislim, ipak vas gledaju svi dečki i to) ili kao ja – početi pisati dnevnik. Stonehenge samo sjedi otraga i klima glavom dok stalno jedni te isti jadnici imaju debatu na temu mikrovalna pećnica – da ili ne?

    Jedan od tih jadnika je i Annette, ali nije da mi je baš nje previše žao. Bar nas taj sat ne može opsjedati. Mene i Idelle, mislim. Otkako je Idelle počela sjediti s njom pod povijesti umislila si je da je naša prijateljica. A kako me živcira... Poludjet ću!

    Stojimo u ženskom zahodu (naravno, Idelle i ja smo otišle, a ona je krenula za nama) i ja se gledam u ogladalo, a ona dođe i pita me ima li nešto crno na obrazu! PA POGLEDAJ SE U OGLEDALO, ZA BOGA MILOGA!!! Ili kad nonstop tvrdi da profesorice iz geometrije nema u školi. Ona je uvijek naprosto uvjerena da nje nema. E pa onda ti budi UVJERENA iako profesorica SVAKI put dođe u školu. Kako me ta cura nervira!

    A opet, tako je zapravo dobra u duši. Zove nas na svoje predstave s dramskom grupom i iskreno je tužna svaki put kad neka od nas (Idelle i mene) dobije lošu ocjenu. I zato joj ne možemo sve ovo reći u lice.

    Lako Amber. Ona joj samo kaže neka si počupa brkove. Stvarno je izravna.

    Zapravo, nitko drugi osim Idelle i mene nema problema s izravnošću prema Annette. Tiffany joj je sto puta rekla neka pusti nju, Beverly i Fanny na miru. I Joanna je svaki put poklopi s nečim tipa meni su dečki s dugom kosom taaaako ružni (svi znaju da se Annette sviđa neki Ross s dramske koji navodno ima jako dukačku kosu. Mislim oprosti, dečko na dramskoj grupi?? Ako taj nije jadnik, onda ne znam tko je).

    Zapravo ne znam zašto nitko ne voli Annette. Ona je stvarno draga i sve to. Ali kad se zaljepi za nekoga onda ne pušta.

    Mi smo valjda jedina škola u cijelim Sjedinjenim Državama koja nastavu ima po razredima. Evenston je mali gradić koji ima još samo jednu srednju školu i četiri osnovne. Jedino naša ima nastavu po razredima. Ostali imaju nastavu tako da svatko ima svoj raspored i onda na kraju engleski imaš se jednom grupom učenika, tjelesni s drugom, biologiju s trećom... Uglavnom upozna se puno više ljudi. Ali NE, mi NASTAVU imamo po RAZREDIMA. SVAKI sat s ISTIM ljudima! Za umrijeti!

    Uh, Idelle mi je upravo dobacila poruku.

    Ne izgleda li Philip predobro u majici bez rukava?

    Pogledala sam Philipa Chadwicka koji je sjedio u redu do vrata s malim Justinom. Morala sam priznati da stvarno dobro izgleda. On trenira vaterpolo i ima upravo veličanstvene mišiće na rukama i pločice. Jedina mana njegovom izgledu je lice. Mislim, ima ravan nos i zube, nebeskoplave oči, ali... to sve nekako nije lijepo posloženo. Nije ružan, ali nije ni zgodan.

    Upravo mi se Tiffany nagnula preko ramena da vidi što pišem. Od početka srednje škole (ne baš dugo budući da je sad tek prvi mjesec, a mi smo prvi srednje) sjedim s njom. Idelle i ja nismo htjele napraviti istu pogrešku kao u osnovnoj školi i sjediti zajedno. Posljedice – katastrofalne. Pričale smo sto na sat i svi profesori su nas zapamtili kao neposlušne. Zato sada ona sjedi sa štrebericom Dorothy Fairfax, a ja s Tiffany. Mi smo u srednjem redu, druga klupa, one su treća. Nismo se baš daleko odmakle.

    Tiffany poznaje Philipa još od vrtića pa sam morala rukom prekriti zapise o njemu. Tiffany je u redu cura. Druži se s Beverly Prince i Fanny Owen, njih tri su, kako bi se reklo, najpopularnije u razredu. Nije to nekakva luda popularnost, kao u svim onim tinejđerskim filmovima i serijama.

    Tiffany i ja imamo poseban, poslovni odnos. Ona zna povijest, biologiju i francuski. Ja znam engleski i matematiku. Zajedno činimo jednu savršenu, savjesnu učenicu prvog razreda srednje škole Evanston.

    Naša škola je općenito dosta različita od onoga kako prikazuju jednu američku školu u filmovima. Na dva kata je, tri ako se računa prizemlje. Kad uđete, lijevo se ide u kuhinju i dosta veliku blagovaonicu, desno su knjižnica i prostorije za učenje, a ravno stepenicama se ide na drugi i treći kat gdje su učionice. Do dvorane za tjelesni se ide kroz stražnji izlaz (nalazi se odmah nasuprot prednjeg). Vani je dvorana i velika narančasta olimpijska staza za trčanje. Kad je lijepo vrijeme može se i ružati vani. Na livadi između dvorane i staze su postavljene klupe i stolovi.

    Sad mi je Joanna dobacila poruku. Ona sjedi u četvrtoj klupi u lijevom redu.

    Misliš li da ima šanse da Thomas i ja budemo zajedno? Ja stvarno više ne znam što ću. Meni suze same dolaze na oči. Amber kaže da ima šanse. J

    Joanna uvijek ima nekih problema i uvijek se oko nečega žali. Osobito meni. Imala je anoreksiju i sad su joj se kilogrami vratili pa ima jako malo samopouzdanja. Thomas je u drugom razredu i ne šljivi je ni pola posto. Trenira košarku i druži se samo sa sportašima i navijačicama. Što da joj sad kažem a da je ne povrijedim? Možda ono uobičajeno sve je moguće, samo se strpi...

    Zvonilo je. Spašena sam.

    ***

    Nadam se da vam se sviđa. Ovo je drugačiji stil nego kod Melanie. Pusa svima...



    Komentari |13| Print


    << Arhiva >>

    Creative Commons License
    Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.